CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

BoOm...BoOm..BoOm...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sabtu, 23 Julai 2011

~Duit Oh Duit~

Hahahaha...ape aku nak merepek ari ney yeq...aku tersangat lah bosan..xtaw nak buat ape..pandang kanan salah,pandang kiri pon salah...so,jangan pandang belakang...hehehe..sambil aku tengah bosan ney,sempat pulak aku terfikir tentang duit...kenapalah semua benda kat dunia ney perlukan duit..OMG!!!!!!...mau masok jamban pon kena bayor 20sen lah...xde makna semuanya nak free...lemak lah kan??? Lagi2 dengan umurku yg semakin dewasa ney...dah 22 tahun kan..so,banyak lah benda yang nak di fikirkan...xpecially,perkahwinan...hu3...kalau x kumpol duit,macam mana nak kawin nanti...bukan lah berhasrat nak buat wedding of the year,,,yg sederhana pon sudah mencukupi..yg pnting sah & selamat...tapi,kalau nak kawin ney,banyak guna duitkan...walaupun aku perempuan,aku x boleh duduk goyang kaki..bukan seperti ank2 gadis zaman dulu...duduk di rumah sahaja,tgu owg datang minang kan...? zaman sekarang sudah berubah...perempuan kena sama2 naik dengan lelaki..aku janji aku xkan membebankan bakal suami ku....tapi yg pnting dia kena lah pikul tanggunjawabnya sebaik-baiknya kan...sekarang pon,ngah pening bila fikir pasal duit...he3...bila lah aku nak jdi bos besar ney?? ney jadi kuli batak jeq...memg lah x kan kaya2....huhuhuhuhu....Yg penting sekarang tiap2 bulan mesti kena simpan duit tu kan...jangan boros sudah...Nak itu duit,nak ini duit...bukannya senang kn? ade sesetengah orang...boleh lah pau mak bapak dia...huh aku ney jgn harap lah...100% sendiri....cuma kadang2 pau topup jeq kat pakwe aku.....kih3...alah dia x kisah,,,so,xpe lah...aku bukan mata duitan yeq...kang ade yg fikir aku mata duitan pulak...cuma sedang berfikir sejenak macam mana nak tambahkan pendapatan aku ney......=)

2 orang yg suka merapu:

mohamadafifrazali berkata...

hehehe...ko kene kumpul wet...kata nak kawin an...kang law xtolong menolong alamatnye jadi la andartu...keh3

La Dolce Mai berkata...

hep2....andartu2 tu jgn sebut ea...minta di elakkan jeq...hik3.....yelah,ingt aku x kompol wet ke? kmpol jge lah...cume skrg nk mkn sndri pon xckup...lbih shopping jeq....hahahaha...teringin nk beli kereta...tapi nak pk kawin...so,kena la slow2....anyway,thankz lah sbb ko pon sdi bce blog aku yg ntah pape ney....huhuhu=)

Catat Ulasan